Etusivu > Uutiset > Sisältö
Sähkömoottori
Aug 21, 2017

Sähkömoottori on sähkökone, joka muuntaa sähköenergian mekaaniseksi energiaksi. Tämän käänteisenä on mekaanisen energian muuntaminen sähköenergiaksi, ja se tehdään sähkögeneraattorilla, ja generaattoreilla ja moottoreilla on paljon yhteistä.

Useimmat sähkömoottorit toimivat sähkömoottorin magneettikentän ja käämivirtojen välisen vuorovaikutuksen avulla voiman tuottamiseksi. Tietyissä sovelluksissa, esimerkiksi jarrutettaessa jarrutusmoottoreilla kuljetusteollisuudessa, sähkömoottoreita voidaan myös käyttää käänteisesti generaattoreina mekaanisen energian muuntamiseksi sähköksi.

Sähkömoottoreita voidaan käyttää erilaisissa käyttötarkoituksissa, kuten teollisissa puhaltimissa, puhaltimissa ja pumppuissa, työstökoneissa, kodinkoneissa, sähkötyökaluissa ja levyasemoissa, suoraan virtalähteistä (esim. Paristoista, moottoriajoneuvoista tai tasasuuntaajista) tai (AC) lähteistä, kuten sähköverkosta, taajuusmuuttajista tai generaattoreista. Pienoottoreita löytyy sähkökelloilta. Yleiskäyttöiset moottorit, joilla on erittäin vakioidut mitat ja ominaisuudet, tarjoavat kätevän mekaanisen tehon teolliseen käyttöön. Suurimpia sähkömoottoreita käytetään alusten propulsioon, putkiston puristukseen ja pumppausvarastointisovelluksiin, joiden luokitukset ovat 100 megawattia. Sähkömoottorit voidaan luokitella sähkönlähdetyypin, sisäisen rakenteen, sovelluksen, liiketulostustyypin ja niin edelleen.

Sähkömoottoreita käytetään lineaarisen tai pyörivän voiman tuottamiseen (vääntömomentti), ja ne on erotettava laitteista, kuten magneettisolenoideista ja kaiuttimista, jotka muuttavat sähköä liikkeelle, mutta jotka eivät luo käytettäviä mekaanisia voimia, joita kutsutaan vastaavasti toimilaitteiksi ja muuntimiksi.

1280px-Rotterdam_Ahoy_Europort_2011_(14).JPG